29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ponořte se do exotických chutí Indonésie s tímto lahodným receptem na kuřecí satay s arašídy. Kusy kuřecího masa jsou marinované v kořeněném mixu a grilované do křupava, pak pokapané sladce pikantní omáčkou z arašídů. Tento jednoduchý a chutný pokrm určitě potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si výlet do Indonésie přímo ve své kuchyni.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku medu
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku, oloupané a drcené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1/4 šálku arašídového másla
- Špejle na grilování
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, česnek, kmín, kurkumu a papriku.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa do marinády a nechte je minimálně hodinu odležet v lednici.
- Po odležení namočte špejle do vody a navlékněte na ně kousky kuřecího masa.
- Grilujte satay na rozpáleném grilu asi 8-10 minut, dokud nejsou propečené z obou stran.
- Mezitím zahřejte arašídové máslo v hrnci až se rozpustí.
- Satay servírujte s arašídovou omáčkou a podávejte s rýží nebo salátem.