11. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou je vynikající recept plný exotických chutí a vůní. Tenké kousky kuřecího masa jsou naložené v lahodné marinádě zasahující kombinací koření a kokosového mléka. Poté jsou nabodnuté na bambusové špejle a grilované, čímž získají šťavnatost a křupavost. K dokonalému zážitku z této lahůdky slouží bohatá arašídová omáčka plná sladko-slaných a pikantních chutí. Dopřejte si tento indonéský pokrm jako předkrm nebo jako hlavní jídlo a ponořte se do jedinečného světa indonéské kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 česneky, jemně nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 8 bambusových špejlí, namočených ve vodě

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, olej a nasekaný česnek.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a dobře promíchejte, aby všechny kousky byly pokryté marinádou. Nechte marinovat minimálně 30 minut, ideálně v lednici přes noc.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Z předem namočených bambusových špejlí odstraňte případné rozbité kusy a navlékněte na ně marinovaná kuřecí prsa společně s kousky papriky. Opakujte až do vyčerpání všech surovin.
  5. Grilujte satay přibližně 10 minut, pravidelně je otočte, aby se z obou stran dobře upekly.
  6. Na pánvi si ohřejte arašídovou omáčku.
  7. Satay podávejte s arašídovou omáčkou a ideálně s rýží nebo indonéským chlebem jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *