11. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou je vynikající recept plný exotických chutí a vůní. Tenké kousky kuřecího masa jsou naložené v lahodné marinádě zasahující kombinací koření a kokosového mléka. Poté jsou nabodnuté na bambusové špejle a grilované, čímž získají šťavnatost a křupavost. K dokonalému zážitku z této lahůdky slouží bohatá arašídová omáčka plná sladko-slaných a pikantních chutí. Dopřejte si tento indonéský pokrm jako předkrm nebo jako hlavní jídlo a ponořte se do jedinečného světa indonéské kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 česneky, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 8 bambusových špejlí, namočených ve vodě
Postup
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, olej a nasekaný česnek.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a dobře promíchejte, aby všechny kousky byly pokryté marinádou. Nechte marinovat minimálně 30 minut, ideálně v lednici přes noc.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Z předem namočených bambusových špejlí odstraňte případné rozbité kusy a navlékněte na ně marinovaná kuřecí prsa společně s kousky papriky. Opakujte až do vyčerpání všech surovin.
- Grilujte satay přibližně 10 minut, pravidelně je otočte, aby se z obou stran dobře upekly.
- Na pánvi si ohřejte arašídovou omáčku.
- Satay podávejte s arašídovou omáčkou a ideálně s rýží nebo indonéským chlebem jako přílohou.