31. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéské kuřecí curry s rýží je lahodná asijská specialita plná exotických chutí a vůní. Tento recept vás okouzlí směsicí křupavého kuřecího masa, kokosového mléka, zeleniny a typických indonéských koření. Pojďte si vychutnat něco nového a podpořte vaše chuťové buňky tímto lahodným pokrmem. Sledujte krok za krokem tento recept a užijte si skvělé chutě Indonésie přímo v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nasekaného)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kuminu
- 1 hrnek vařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi si osmažte cibuli, česnek a zázvor až do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není maso zprudka opečené.
- Přidejte červenou papriku a k tomu kari pastu, kurkumu, koriandr a kumin. Promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a dochucujte solí a pepřem.
- Smažte si rýži na druhé pánvi a nechte ji chvíli restovat.
- Servírujte kuřecí curry s rýží a posypte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.