24. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotické indonéské krémové kuřecí curry plné exotických chutí a vůní. Tento lahodný recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Podávejte s čerstvou rýží nebo naan chlebem a užijte si jedinečný chuťový zážitek.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kari prášku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte červenou kari pastu, kari prášek a kurkumu. Promíchejte.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a nechte jídlo provařit asi 10 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.