6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský kari s kuřecím masem je exotické pokrm, který jistě potěší chuťové buňky každého gurmána. Tento recept kombinuje bohatou chuť kari omáčky s jemnými kuřecími kousky a exotickými indonéskými kořeněnými ingrediencemi. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přeneste se až do slunné Indonésie při prvním soustu!
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek, kari koření, na plátky nakrájenou papriku a promíchejte.
- Postupně přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.