30. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na indonéské jehněčí satay s lahodným medem na špejli. Nechte se unést exotickými chutěmi a připravte si tento lahodný pokrm plný orientálních koření a dochucovadel.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na menší kousky
- 3 stroužky česneku (mletý)
- 2 lžičky kari pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hladkého arašídového másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžička čerstvě nastrouhané limetkové kůry
- špejle na grilování
Postup
- Ve velké míse smíchejte mletý česnek, kari pastu, sójovou omáčku, arašídové máslo, med a limetkovou kůru.
- Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a dobře promíchejte, aby bylo maso všude pokryté marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
- Na špejle navlékněte marinované kousky masa a grilujte je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran, dokud není maso zevnitř upečené a zvenku lehce křupavé.
- Satay můžete podávat s rýží nebo s čerstvou zeleninovou salátem. Dobrou chuť!