Indonéský guláš s kuřecím masem je lahodná a exotická pochoutka, která vás okouzlí bohatými chutěmi a aromatem. Tento recept z míchaniny indonéských a maďarských vlivů je perfektním způsobem, jak si pochutnat na kuřecím masu s exotickou příchutí.
Guláš je připraven s kvalitním kuřecím masem nakrájeným na kousky, které jsou smaženy se zeleninou. Kombinace papriky, cibule a česneku dodává guláši bohatou a pikantní chuť. Na to se přidává směs koření, jako je mletá kurkuma, koriandr, skořice a indonéská omáčka Kecap Manis, která dodává guláši sladkou a slanou příchuť.
Pokud máte rádi silnou chuť, můžete přidat pikantní papričky nebo červený pepř. Guláš se vaří na mírném ohni, dokud se maso nezměkne a omáčka nezhustne. Podává se s rýží nebo chlebem a je skvělým pokrmem pro večeři nebo speciální příležitosti.
Indonéský guláš s kuřecím masem je dokonalým jídlem, které vás okamžitě přenesie do exotické Indonésie díky své bohaté chuti a vůni. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a rozzářte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. stehna)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 250 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli papričky (dle chuti)
- sojová omáčka
- sůl a pepř
- římský kmín
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na proužky.
- Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli spolu s česnekem. Přidáme kari pastu a necháme chvíli společně restovat.
- Přidáme kuřecí maso a osmahneme z obou stran.
- Přidáme koření – kurkumu, koriandr, kmín a chilli papričku. Důkladně promícháme, aby se koření spojilo s masem.
- Přidáme nakrájené papriky a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme sojovou omáčku podle chuti.
- Přikryjeme pokličkou a necháme guláš vařit na mírném ohni cca 30 minut, nebo dokud maso není měkké a změknuté.
- Případně můžeme dochutit solí, pepřem a přidat trochu římského kmínu pro hlubší chuť.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžeme jej zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo chlebem a ozdobíme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.