21. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský guláš s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský guláš s kuřecím masem je lahodná a exotická pochoutka, která vás okouzlí bohatými chutěmi a aromatem. Tento recept z míchaniny indonéských a maďarských vlivů je perfektním způsobem, jak si pochutnat na kuřecím masu s exotickou příchutí.

Guláš je připraven s kvalitním kuřecím masem nakrájeným na kousky, které jsou smaženy se zeleninou. Kombinace papriky, cibule a česneku dodává guláši bohatou a pikantní chuť. Na to se přidává směs koření, jako je mletá kurkuma, koriandr, skořice a indonéská omáčka Kecap Manis, která dodává guláši sladkou a slanou příchuť.

Pokud máte rádi silnou chuť, můžete přidat pikantní papričky nebo červený pepř. Guláš se vaří na mírném ohni, dokud se maso nezměkne a omáčka nezhustne. Podává se s rýží nebo chlebem a je skvělým pokrmem pro večeři nebo speciální příležitosti.

Indonéský guláš s kuřecím masem je dokonalým jídlem, které vás okamžitě přenesie do exotické Indonésie díky své bohaté chuti a vůni. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a rozzářte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. stehna)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 250 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli papričky (dle chuti)
  • sojová omáčka
  • sůl a pepř
  • římský kmín
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na proužky.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli spolu s česnekem. Přidáme kari pastu a necháme chvíli společně restovat.
  3. Přidáme kuřecí maso a osmahneme z obou stran.
  4. Přidáme koření – kurkumu, koriandr, kmín a chilli papričku. Důkladně promícháme, aby se koření spojilo s masem.
  5. Přidáme nakrájené papriky a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme sojovou omáčku podle chuti.
  6. Přikryjeme pokličkou a necháme guláš vařit na mírném ohni cca 30 minut, nebo dokud maso není měkké a změknuté.
  7. Případně můžeme dochutit solí, pepřem a přidat trochu římského kmínu pro hlubší chuť.
  8. Pokud je guláš příliš řídký, můžeme jej zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
  9. Podáváme s rýží nebo chlebem a ozdobíme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *