22. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
Indonéské satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte exotiku Indonésie s naším receptem na satay – pikantní, grilované špízy plné chutě, podávané s bohatou a krémovou arašídovou omáčkou. Tento osvědčený recept vám přinese kousek asijské kuchyně přímo na talíř! Chuťově vyvážené, jednoduché a rychle připravitelné jídlo je ideální pro večeře s rodinou nebo přátele. Získejte postup, tipy a triky pro dokonalé satay špízy, které obohatí vaše grilovací párty. Navštivte nás a uvařte si s námi indonéské satay!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • Špetka soli a pepře
  • Dřevěné špejle nebo bambusové tyčinky na grilování

Pro arašídovou omáčku

  • 1/2 šálku arašídové pasty
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku kokosového mléka
  • 1/2 čajové lžičky mletého červeného chilli (nepovinné)
  • Voda podle potřeby pro zředění omáčky

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a navlékněte na připravené špejle.
  • V misce smíchejte nalámaný česnek, koriandr, kurkumu, zázvor, sojovou omáčku, olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádu rovnoměrně rozetřete na kuřecí proužky.
  • Nechejte maso marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně déle.
  • Grilujte maso na středně vysokém ohni, dokud není plně uvařené a má zlatavý povrch, obvykle 2-3 minuty na každé straně.
  • Pro arašídovou omáčku smíchejte všech ingredience (arašídová pasta, hnědý cukr, sojová omáčka, citronová šťáva, kokosové mléko, chilli) v kastrolu a zahřívejte na mírném ohni. Přidávejte vodu podle potřeby, dokud nedosáhne požadované konzistence.
  • Podávejte grilované satay s teplou arašídovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *