26. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéské nudlové jídlo „Mie Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Mie Goreng je populární indonéské nudlové jídlo plné exotických chutí a výrazných koření. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit toto lahodné jídlo v pohodlí vaší vlastní kuchyně. S kvalitními nouodlemi, čerstvými zeleninou a rozmanitými přísadami jako jsou kuřecí maso, krevety nebo tofu, si užijete autentický zážitek chutí z Indonésie. Sledujte tento recept a připravte si doma Mie Goreng, které vás okouzlí plnou chutí a vás i vaše blízké naladí na indonéskou kulinářskou vlnu.

Suroviny

  • 200 g nudlí (ideálně rýžové)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g bílého zelí, nakrájené na tenké plátky
  • 100 g krevetek nebo kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké čili omáčky
  • sůl a pepř dle chuti
  • zelená část jarní cibulky, nakrájená na tenké plátky (jako ozdoba)

Postup

  1. Nudle vařte podle pokynů na obalu, sceďte a nechte stranou.
  2. V hluboké pánvi nebo wok pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek. Smažte ho asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte cibuli a mrkev. Smažte je asi 2-3 minuty, dokud nezměknou.
  4. Přidejte zelí a krevety nebo kuřecí maso. Smažte je dalších 2-3 minuty, dokud jsou krevety či maso uvařené.
  5. Přidejte vařené nudle a promíchejte.
  6. Přidejte sójovou omáčku, sladkou čili omáčku, sůl a pepř dle chuti. Důkladně promíchejte, aby byly nudle a ostatní přísady dobře zakryté omáčkou.
  7. Smažte jídlo ještě asi 2 minuty, aby všechny přísady byly prohřáté.
  8. Před podáváním ozdobte plátky zelené části jarní cibulky.
  9. Mie Goreng je hotové k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *