27. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Stačí pouze smísit kuřecí maso s aromatičkou marinádou, osmahnout na grilu a podávat s bohatou arašídovou omáčkou. Skvělá volba pro všechny milovníky asijské kuchyně!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 šálku arašídového másla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, kurkumu, koriandr, kmín a papriku.
- Přidejte kuřecí maso, cibuli a česnek. Nechte marinovat minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte maso s cibulí a česnekem dozlatova.
- V misce smíchejte arašídové máslo s limetkovou šťávou a trochou vody, dokud nezískáte hladkou omáčku.
- Podávejte kuřecí satay s arašídovou omáčkou a můžete ozdobit nasekanými jarními cibulkami nebo arašídy.