10. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéské kuře s kokosovým mlékem je lahodné asijské jídlo, které vám rozhodně zvedne náladu. Tento recept kombinuje chuťové výhody kuřecího masa s aromatem exotických koření a sladkosti kokosového mléka. Uvařte si toto delikátní jídlo a vychutnejte si autentickou indonéskou kuchyni přímo ve svém domě. Recept je snadno přizpůsobitelný vašim preferencím a zaručuje úžasné zážitky při každém soustu.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička třtinového cukru
- čerstvý koriandr (na dochucení)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte na drobné kousky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je z každé strany dozlatova.
- Pokrájené papriky přidejte do pánve a krátce je restujte.
- V samostatném hrnci smíchejte kokosové mléko, kari pastu, rybí omáčku a třtinový cukr. Zahřívejte směs na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Přilijte směs s kokosovým mlékem do pánve s kuřecím masem a paprikami. Dobře promíchejte.
- Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud kuřecí maso není měkké a dochucené.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Servírujte s čerstvými lístky koriandru a přílohou dle vlastního výběru (např. rýže nebo pečivo).