24. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na indonéské kuře s kokosovou omáčkou vám přinese autentickou chuť asijské kuchyně přímo do vaší kuchyně. Kousky kuřecího masa jsou připraveny v vroucí kokosové omáčce s exotickými kořením a dochucovadly, které společně vytvářejí výjimečnou kombinaci sladkého, pikantního a krémového okamžitého dojmu. S tímto jednoduchým a chutným receptem chcete jistě lákat všechny vaše smysly a rozhodně jej doporučujeme vyzkoušet.
Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm kousky zázvoru
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na posypání
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.
- Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky, česnek na plátky a zázvor naroubujeme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme kuřecí nudličky společně s cibulí, česnekem a zázvorem, dokud kuřecí kousky nezezlátnou.
- Přidáme červenou a zelenou papriku a orestujeme je krátce s kuřecím masem.
- Do pánve přidáme kokosové mléko, červenou kari pastu, rybí omáčku a palmový cukr. Ochutíme solí a pepřem podle chuti. Necháme vařit asi 10 minut, než se omáčka našepele a kuřecí kousky jsou hotové.
- Servírujeme polévku s rýží a posypeme čerstvou koriandr.