18. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéské kuře s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné indonéské kuře podávané s bohatou arašídovou omáčkou. Tento recept vás okouzlí exotickými chutěmi a jednoduchou přípravou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a přenesete se do atmosféry Indonésie přímo u vás doma.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 pórek, nakrájený na kolečka
  • 150g arašídů
  • 1 lžíce kari pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli s česnekem, dokud nezačnou být sklovité.
  2. Přidejte kari pastu a opékejte ji s cibulí a česnekem asi 2 minuty.
  3. Přidejte papriku a pórek a restujte dalších 5 minut.
  4. V pánvi si opečte arašídy a rozmačkejte je do hrubé pasty.
  5. Přidejte arašídovou pastu do pánve s zeleninou a promíchejte.
  6. Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku a osolte, opepřete a přidejte cukr.
  7. Na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
  8. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky, které přidejte do omáčky a provařte je asi 10 minut.
  9. Po dokončení podávejte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *