1. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéské kari s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Indonéské kari s krevetami je exotické jídlo plné příjemných chutí a bylinných vůní. Tento recept vás zavede do srdce indonéské kuchyně, kde se kombinuje kari pasta s kokosovým mlékem, čerstvými krevetami a různými zeleninami. Vydejte se na kulinářskou cestu a vytvořte si svůj vlastní pokrm indonéského kari s krevetami, který si zamilujete.

Suroviny

  • 300 g krevet
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička červené papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu a červenou papriku. Dobře promíchejte a vařte další 2 minuty.
  3. Přidejte krevety a restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Obyčejně promíchejte a vařte 5-7 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  5. Ochutnejte omáčku solí a pepřem a případně přidejte více podle chuti.
  6. Pokud je omáčka příliš pálivá, můžete přidat trochu třtinového cukru nebo kokosového mléka, aby se zmírnila chuť.
  7. Pokud je omáčka příliš sladká, můžete přidat trochu rybí omáčky nebo čerstvé limetové šťávy, aby se vyvážila chuť.
  8. Servírujte indonéské kari s krevetami s rýží nebo nudlemi a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *