2. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská smažená rýže Nasi Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská smažená rýže Nasi Goreng je tradiční asijské jídlo plné lahodných chutí a exotických koření. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a jednoduchou pochoutku doma a okusit autentickou indonéskou kuchyni. Sledujte náš recept a vychutnejte si bohatou kombinaci rýže, zeleniny, masa a vajec, která vám okamžitě připomene krásy Jihovýchodní Asie.

Suroviny:

  • 250g vařeného jasmínového rýže
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 100g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 100g smaženého tofu, nakrájeného na kousky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte česnek a cibuli, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a tofu a smažte dozlatova.
  3. Přidejte vařenou rýži a smažte 2-3 minuty.
  4. Přilijte sójovou omáčku, cukr, kari koření a promíchejte.
  5. Vytvořte důlek uprostřed pánve a rozklepněte vejce, nechte ztuhnout a potom promíchejte s rýží.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *