30. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská sambal agurk.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská sambal agurk je osvěžující omáčka plná exotických chutí. Tento recept kombinuje nakrájené okurky s pikantními ingrediencemi, jako jsou chilli papričky, česnek a limetková šťáva. Skvělé jako příloha k rýži nebo masu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přiveďte do své kuchyně trochu indonéské atmosféry.

Suroviny

  • 2 středně velké okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené chilli papričky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička palmového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička octa

Postup

  1. Oloupejte okurky, zbavte semen a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Chilli papričky nakrájejte na kolečka.
  4. V pánvi na oleji osmažte česnek a chilli papričky asi 2 minuty.
  5. Přidejte nakrájené okurky a promíchejte.
  6. Přidejte palmový cukr, sůl a ocet a smažte ještě asi 3 minuty.
  7. Sambal agurk můžete servírovat teplý nebo studený jako přílohu k indonéským pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *