30. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská sambal agurk je osvěžující omáčka plná exotických chutí. Tento recept kombinuje nakrájené okurky s pikantními ingrediencemi, jako jsou chilli papričky, česnek a limetková šťáva. Skvělé jako příloha k rýži nebo masu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přiveďte do své kuchyně trochu indonéské atmosféry.
Suroviny
- 2 středně velké okurky
- 2 stroužky česneku
- 2 červené chilli papričky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička palmového cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička octa
Postup
- Oloupejte okurky, zbavte semen a nakrájejte na tenké plátky.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Chilli papričky nakrájejte na kolečka.
- V pánvi na oleji osmažte česnek a chilli papričky asi 2 minuty.
- Přidejte nakrájené okurky a promíchejte.
- Přidejte palmový cukr, sůl a ocet a smažte ještě asi 3 minuty.
- Sambal agurk můžete servírovat teplý nebo studený jako přílohu k indonéským pokrmům.