15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí satay se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kuřecí satay se špenátem je lahodné exotické jídlo plné bohatých chutí a aromatických koření z jihovýchodní Asie. V tomto receptu se spojují přísady jako kuřecí maso marinované v omáčce satay, grilované a podávané s osvěžujícím špenátem. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost z Indonésie.

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kari pasty
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • 200g špenátu
  • Špejle na grilování

Postup:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, kari pastu, med, olej a limetkovou šťávu.
  2. Přidejte kuřecí maso, cibuli a česnek a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Navlékněte kostky kuřecího masa na špejle a grilujte z obou stran dozlatova.
  4. Na pánvi osmažte špenát do změknutí.
  5. Servírujte špenát s grilovaným kuřecím satayem a případně podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *