19. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste exotickou indonéskou kuchyni s tímto lahodným receptem na kuřecí kariče s rýží. Vychutnejte si bohatou a aromatickou omáčku plnou koření a kombinace kuřecího masa s měkkou rýží. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů! S receptem na indonéské kuřecí kariče s rýží si užijete nezapomenutelnou chuťovou expozici. Nenechte si ujít tuto lahůdku!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané na drobno
- 2 papriky nakrájené na kousky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme papriky, rajčata, červenou kari pastu a kurkumu. Vše promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme krátce vařit a provařit se chutěmi.
- Smažené kuřecí kari podáváme s vařenou rýží.