31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kuřecí kari se zeleninou je lahodné exotické jídlo plné výrazných chutí a kořeněných vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou kombinaci křupavé zeleniny a jemně pikantní omáčky s kousky kuřecího masa. Vychutnejte si lahodné indonéské kari doma!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- sójová omáčka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájenou cuketu.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme červenou kari pastu.
- Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Necháme provařit a chvilku povařit.
- Podáváme s rýží nebo plackami. Dobrou chuť!