21. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kuřecí kari s rýží je lahodné exotické jídlo plné koření a chutí, které si zamilujete na první kousek. Originální recept zajišťuje autentickou chuť a vůni Indonésie přímo k vám domů. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a ukažte svým blízkým, co všechno dokážete v kuchyni!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nasekaný česnek a kari pastu a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a restujeme, dokud nejsou prsa propečená.
- Po chvíli zalijeme kokosovým mlékem a přidáme kurkumu, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř. Vaříme 15-20 minut, dokud maso není změklé.
- Svaříme rýži a podáváme ji s indonéským kuřecím kari.