10. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné indonéské kuřecí kari s kokosovým mlékem, který vás okouzlí exotickými chutěmi a vůní. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů a exotických ingrediencí. Navíc je připravený během pár minut, což ho činí ideální volbou pro rychlý a chutný večeři. Podle receptu si můžete upravit chuťové preferenci a přidat další koření dle vašich představ. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na indonéském lahůdku doma!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže nebo naan chléb ke servírování
Postup:
- Na pánvi si rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho až do zhnědnutí.
- Přidejte kari pastu a kari, koriandr a kurkumu a smažte asi 1 minutu, dokud se všechny přísady dobře nespojí.
- Přilijte kokosové mléko a nechte jemně vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka nezhustne.
- Přidejte nakonec nakrájenou papriku a alespoň 5 minut povařte.
- Po dochucení solí a pepřem můžete podávat s vařenou rýží nebo naan chlebem.