10. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí kari s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné indonéské kuřecí kari s kokosovým mlékem, který vás okouzlí exotickými chutěmi a vůní. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních pokrmů a exotických ingrediencí. Navíc je připravený během pár minut, což ho činí ideální volbou pro rychlý a chutný večeři. Podle receptu si můžete upravit chuťové preferenci a přidat další koření dle vašich představ. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na indonéském lahůdku doma!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže nebo naan chléb ke servírování

Postup:

  1. Na pánvi si rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho až do zhnědnutí.
  3. Přidejte kari pastu a kari, koriandr a kurkumu a smažte asi 1 minutu, dokud se všechny přísady dobře nespojí.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte jemně vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka nezhustne.
  5. Přidejte nakonec nakrájenou papriku a alespoň 5 minut povařte.
  6. Po dochucení solí a pepřem můžete podávat s vařenou rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *