22. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indonéské kuřecí kari s kokosem, které vám okamžitě zahřeje tělo i chuťové buňky. Tento recept kombinuje křupavé kousky kuřecího masa s bohatou omáčkou plnou exotických koření a kokosového mléka. Nechte se unést vůní a chutí Indonésie přímo u vás doma!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- Soľ a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažte z obou stran dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a smažte dalších pár minut.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte do masa.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte rybí omáčku a cukr. Osolte a opepřete dle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- S podušenou rýží podávejte na talíře a ozdobte koriandrem.