13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí kari polevka
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kuřecí kari polévka je lahodná exotická pochoutka plná ovocných a kořeněných chutí. Podává se s rýží nebo čerstvým chlebem a je skvělou volbou pro ty, kdo milují pikantní a aromatická jídla. S naším receptem na indonéskou kuřecí kari polévku si lahodně pochutnáte na tradiční asijské kuchyni přímo v pohodlí domova. Podívejte se na náš krok za krokem návod a dejte se do vaření!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 l kokosového mléka
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • na podávání: čerstvá koriandr, plátky limetky, chilli paprička

Postup

  1. Na oleji zpřejímejte nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nasekané kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
  3. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku a cukr. Ochutnejte a případně osolte a opepřete.
  6. Podávejte posypané nasekaným koriandrem, plátky limetky a chilli papričkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *