30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte exotický a chutný recept? Vyzkoušejte naší lahodnou Indonéskou kuřecí kari! Tato autentická indonéská specialita vás okouzlí pikantními, ale vyváženými chutěmi. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, exotických koření, kokosového mléka a čerstvých bylinek vytváří proslulou harmonii, která potěší vaše chuťové buňky. S naším snadným receptem si můžete připravit toto exotické jídlo přímo v pohodlí vaší domácnosti. Ponořte se do světa indonéské kuchyně s naší Indonéskou kuřecí kari ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte na plátky nakrájenou červenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev. Smažte, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, kari koření, kurkumu a zázvor. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a vařte, dokud se kuřecí maso neudusí a omáčka zhoustne.
  6. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *