21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéské kuřecí jídlo satay je lahodná pochoutka plná exotických chutí a vůní. Tyto šťavnaté kuřecí kousky naložené v kořeněné marinádě a grilované na špejli jsou skvělým způsobem, jak si dopřát autentickou indonéskou kuchyni doma. Naučte se připravit tento tradiční pokrm a okusit kus indonéské kultury přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého koření kurkumy
- 1 lžička mletého koření koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte česnek, cibuli, sójovou omáčku, med, kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a nechte marinovat maso minimálně hodinu.
- Připravte špejle a navlékněte na ně marinované kousky kuřecího masa.
- Grilujte satay na rozpáleném grilu, dokud není maso zcela propečené a zlatavě hnědé.
- Servírujte s rýží a ochucenou omáčkou, například arašídovou omáčkou.