21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí jídlo satay
zdroj: Recepty 24/7

Indonéské kuřecí jídlo satay je lahodná pochoutka plná exotických chutí a vůní. Tyto šťavnaté kuřecí kousky naložené v kořeněné marinádě a grilované na špejli jsou skvělým způsobem, jak si dopřát autentickou indonéskou kuchyni doma. Naučte se připravit tento tradiční pokrm a okusit kus indonéské kultury přímo v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého koření kurkumy
  • 1 lžička mletého koření koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte česnek, cibuli, sójovou omáčku, med, kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a nechte marinovat maso minimálně hodinu.
  2. Připravte špejle a navlékněte na ně marinované kousky kuřecího masa.
  3. Grilujte satay na rozpáleném grilu, dokud není maso zcela propečené a zlatavě hnědé.
  4. Servírujte s rýží a ochucenou omáčkou, například arašídovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *