5. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová rýže plněná masem
zdroj: Recepty 24/7

S lahodným receptem na indonéskou kokosovou rýži plněnou masem si připravíte exotickou lahůdku plnou chutí. Vyzkoušejte jednoduchý postup a užijte si autentickou indonéskou kuchyni doma.

Suroviny

  • 2 šálky jasmínové rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř a čerstvá petrželka na dochucení

Postup

  1. Nejprve si připravíme kokosovou rýži. Rýži uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Poté přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není propečené.
  3. Přidáme nakrájenou papriku, sójovou omáčku, kari koření a promícháme. Vaříme ještě pár minut, aby se dochutilo.
  4. Plníme kokosovou rýži masovou směsí a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme teplé a můžeme ozdobit další čerstvou petrželkou nebo nakrájeným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *