5. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
S lahodným receptem na indonéskou kokosovou rýži plněnou masem si připravíte exotickou lahůdku plnou chutí. Vyzkoušejte jednoduchý postup a užijte si autentickou indonéskou kuchyni doma.
Suroviny
- 2 šálky jasmínové rýže
- 400 ml kokosového mléka
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kari koření
- 2 lžíce oleje
- Sůl, pepř a čerstvá petrželka na dochucení
Postup
- Nejprve si připravíme kokosovou rýži. Rýži uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Poté přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není propečené.
- Přidáme nakrájenou papriku, sójovou omáčku, kari koření a promícháme. Vaříme ještě pár minut, aby se dochutilo.
- Plníme kokosovou rýži masovou směsí a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Podáváme teplé a můžeme ozdobit další čerstvou petrželkou nebo nakrájeným koriandrem.