20. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Indonéskou kokosovou polévku se zeleninou, která vám okamžitě zahřeje tělo i duši. Tento exotický recept plný aromatických koření a čerstvé zeleniny je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Připravte si ji doma a užijte si lahodnou chuť kokosu spojenou se sytými omáčkami a voňavým zázvorem. S ním se vaše kuchařská dovednost promění v jedinečný zážitek pro vaše smysly. Buďte odvážní a pusťte se do vaření této lahodné polévky ještě dnes!
Suroviny:
- 400ml kokosového mléka
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 100g hrášku
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 1 pór, nakrájený na kolečka
- 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 1 červená cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička oleje
- Sojová omáčka, rybí omáčka, cukr a sůl podle chuti
- Na ozdobu: koriandr a křupavé cibulky
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli a kari pastu a restujeme dozlatova.
- Přidáme zeleninu a krátce restujeme.
- Nalijeme kokosové mléko a vývar a necháme provařit.
- Přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku, cukr a sůl podle chuti.
- Provaříme do změknutí zeleniny.
- Polévku dochutíme a podáváme posypanou koriandrem a křupavými cibulkami.