13. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová polévka s krevetami je exotický pokrm plný chuteí z východní Asie. Vychutnejte si lahodnou kombinaci kokosového mléka, čerstvých krevet a exotických koření. Naučte se recept na tuto lahodnou polévku a okuste pravou indonéskou kuchyni!
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 pór
- 1 chilli paprička
- 1 lžička čerstvé kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička zázvoru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli, česnek, papriku, pór a chilli papričku.
- Přidáme na kostičky nakrájené krevety a orestujeme je.
- Přidáme kurkumu, koriandr, zázvor, sůl a pepř a necháme chvilku restovat.
- Přilijeme kokosové mléko a vývar a necháme provařit.
- Na závěr můžeme přidat trochu citronové šťávy pro osvěžení.
- Podáváme teplou s rýží nebo bagetou.