21. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová kari polévka je lahodná exotická pochoutka plná aromatických koření a krémového kokosového mléka. Tato jednoduchá a chutná polévka je skvělou volbou pro milovníky indonéské kuchyně i ty, kteří hledají nové a zajímavé recepty. Vyzkoušejte tento recept a dejte své chuťové buňky na cestu do teplých tropů!
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce červené kari pasty
- 200 g kuřecího masa
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100 g hrášku
- 1 červená paprika
- 1 limeta
- sojová omáčka
- sůl, pepř
- voda
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek a kousky kuřecího masa.
- Přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, cuketu, papriku) a necháme chvíli restovat.
- Přidáme červenou kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody.
- Po pár minutách přidáme hrášek a necháme vařit dalších 10 minut.
- Před podáváním dochutíme limetovou šťávou, sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.