21. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová kari polévka je lahodná exotická pochoutka plná aromatických koření a krémového kokosového mléka. Tato jednoduchá a chutná polévka je skvělou volbou pro milovníky indonéské kuchyně i ty, kteří hledají nové a zajímavé recepty. Vyzkoušejte tento recept a dejte své chuťové buňky na cestu do teplých tropů!

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100 g hrášku
  • 1 červená paprika
  • 1 limeta
  • sojová omáčka
  • sůl, pepř
  • voda

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek a kousky kuřecího masa.
  2. Přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, cuketu, papriku) a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme červenou kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody.
  4. Po pár minutách přidáme hrášek a necháme vařit dalších 10 minut.
  5. Před podáváním dochutíme limetovou šťávou, sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *