30. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová kari kuře je exotické jídlo plné chutí a vůní, které si zamilujete! V tomto receptu se spojuje kuřecí maso s kokosovým mlékem, kari kořením a čerstvou zeleninou, vytvářející lahodnou kombinaci, která vám rozzáří chuťové buňky. Připravte si toto jednoduché jídlo a užijte si pravou indonéskou gastronomii ve svém vlastním domě!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem
- Přidejte kari pastu a promíchejte
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a dejte smažit dozlatova
- Podlijte kokosovým mlékem a přidejte kurkumu
- Nechte vařit a provařit asi 20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka zhoustne
- Případně dochuťte solí a pepřem
- Smaženou rýži podávejte se směsí a posypte nastrouhaným kokosem