24. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéská hovězí rendang s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská hovězí rendang s rýží, lahodná exotická pochoutka plná intenzivních kořeněných chutí. Naučte se připravit tradiční indonéské jídlo krok za krokem a posuněte své chuťové buňky na další úroveň. Sledujte náš recept a pořiďte si všech potřebné ingredience pro nezapomenutelný zážitek z gastronomie.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 cm zázvoru
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Promícháme.
  3. Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, cukr a sůl. Vaříme asi 5 minut.
  4. Na zahřátou pánev přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
  5. Pak přidáme maso a dusíme na mírném ohni alespoň 2 až 3 hodiny.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *