24. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéská hovězí rendang s rýží, lahodná exotická pochoutka plná intenzivních kořeněných chutí. Naučte se připravit tradiční indonéské jídlo krok za krokem a posuněte své chuťové buňky na další úroveň. Sledujte náš recept a pořiďte si všech potřebné ingredience pro nezapomenutelný zážitek z gastronomie.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 400ml kokosového mléka
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 cm zázvoru
- 2 chilli papričky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
- olej
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Promícháme.
- Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, cukr a sůl. Vaříme asi 5 minut.
- Na zahřátou pánev přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Pak přidáme maso a dusíme na mírném ohni alespoň 2 až 3 hodiny.
- Servírujeme s vařenou rýží.