30. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská guláš s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská guláš s kuřecím masem je lahodná exotická specialita plná kořeněné a aromatické chuťové exploze. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se na tropický ostrov přímo do svého domova.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400ml kokosového mléka
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky (na případné zahuštění)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran dozlatova.
  2. Přidáme kari koření, kmín, kurkumu a osmahneme asi minutu.
  3. Přilijeme kokosové mléko a kuřecí vývar, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahuštit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
  5. Přidáme nakrájenou papriku a necháme provařit dalších 5 minut.
  6. Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *