30. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská guláš s kuřecím masem je lahodná exotická specialita plná kořeněné a aromatické chuťové exploze. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se na tropický ostrov přímo do svého domova.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 2 cibule nakrájené na kolečka
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400ml kokosového mléka
- 200ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky (na případné zahuštění)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran dozlatova.
- Přidáme kari koření, kmín, kurkumu a osmahneme asi minutu.
- Přilijeme kokosové mléko a kuřecí vývar, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahuštit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme provařit dalších 5 minut.
- Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!