29. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Indický rajčatový dhal se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Indický rajčatový dhal se špenátem je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo plné exotických koření a chutí. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý způsob, jak ochutnat tradiční indickou kuchyni. Podívejte se, jak připravit toto lahodné jídlo krok za krokem a dopřejte si lahodnou chuť Indie přímo doma.

Suroviny

  • 1 hrnek červených čoček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400g plechovka rajčat
  • 200g špenátu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čočky si předem namočte do vody na cca 30 minut.
  2. V hrnci si rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  3. Přidejte kurkumu, kmín a koriandr a osmažte asi 1 minutu.
  4. Přidejte rajčata s šťávou z plechovky a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte namočené čočky a nechte vařit dalších 15 minut nebo dokud nejsou měkké.
  6. Přidejte nasekaný špenát a nechte vařit asi 5 minut, dokud se špenát zmenší.
  7. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *