24. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na indický omáčkový vegetariánský pokrm plný exotických koření a chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální volbou pro milovníky indické kuchyně. Podmanivá vůně a bohatá chuť omáčky ve spojení s čerstvým zeleninovým mixem udělají z tohoto pokrmu skvělou volbu pro každou příležitost. Sledujte krok za krokem návod a připravte si tento lahodný vegetariánský pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 konzerva naklíčených sójových výhonků
- 200g tofu, nakrájené na kostky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- Sójová omáčka
- Sušené koření podle chuti (kurkuma, koriandr, skořice)
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem do zlatova.
- Přidejte kari pastu a smažte ještě chvíli, než začne vonět.
- Přidejte papriku, cuketu, mrkev, tofu a naklíčené výhonky. Smažte do měkka.
- Přilijte kokosové mléko a nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte koření, sojovou omáčku, sůl a pepř podle chuti. Dochutíme a podávejte s rýží nebo naan chlebem.