Indický masový karí je autentické indické jídlo plné bohatých chutí a aromat. Tato lahodná směs masa, zeleniny a koření vytváří neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento recept a odhalte tajemství indické kuchyně přímo u vás doma. Navíc, díky našemu SEO receptu budete mít přístup k podrobnému návodu na přípravu a seznamu potřebných surovin, abyste mohli získat úspěch hned napoprvé. Přidejte do svého jídelníčku trochu exotiky s indickým masovým karí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (hovězí kližka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 rajče
- 2 lžíce indického kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej
Postup
- Nejdříve si připravíme suroviny. Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, cibuli a papriku nasekáme na jemné kousky, rajče oloupeme a nasekáme na menší kousky. Česnek rozemeleme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme dalších pár minut, dokud se nezměknou.
- Přidáme indické kari koření, kurkumu, koriandr, kmín, zázvor, sůl a pepř. Promícháme a dusíme dalších 2-3 minuty, aby se koření propilo s masem a zeleninou.
- Přidáme kokosové mléko a necháme vařit na středním ohni asi 20 minut, dokud se omáčka zahustí a maso změkne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit přidáním škrobového nebo kukuřičného zahušťovadla rozpuštěného ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.