Indický masový karí je autentické indické jídlo plné bohatých chutí a aromat. Tato lahodná směs masa, zeleniny a koření vytváří neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento recept a odhalte tajemství indické kuchyně přímo u vás doma. Navíc, díky našemu SEO receptu budete mít přístup k podrobnému návodu na přípravu a seznamu potřebných surovin, abyste mohli získat úspěch hned napoprvé. Přidejte do svého jídelníčku trochu exotiky s indickým masovým karí.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (hovězí kližka)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžíce indického kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej

Postup

  1. Nejdříve si připravíme suroviny. Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, cibuli a papriku nasekáme na jemné kousky, rajče oloupeme a nasekáme na menší kousky. Česnek rozemeleme.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme dalších pár minut, dokud se nezměknou.
  5. Přidáme indické kari koření, kurkumu, koriandr, kmín, zázvor, sůl a pepř. Promícháme a dusíme dalších 2-3 minuty, aby se koření propilo s masem a zeleninou.
  6. Přidáme kokosové mléko a necháme vařit na středním ohni asi 20 minut, dokud se omáčka zahustí a maso změkne.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit přidáním škrobového nebo kukuřičného zahušťovadla rozpuštěného ve vodě.
  8. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *