Indický masalový guláš: Skvělý recept na bohatě aromatický a chutný indický masalový guláš, který vás přenese do exotických krajů. Tento lahodný guláš kombinuje tradiční indické koření s kuřecím masem nebo hovězím masem a je podáván s chlebem naan nebo rýží. Připravte si jedinečnou indickou chuťovku ve svém domácím prostředí a okouzlete své blízké tímto lahodným jídlem. Recept na indický masalový guláš je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně a potěší každého, kdo ho ochutná.
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 3 lžíce indické směsi garam masala
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- hrst čerstvého koriandru na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky na plátky a rajčata na kostičky.
- Na sporáku si připravíme hlubší pánev a rozehřejeme v ní olej. Smažíme cibuli dozlatova a přidáme nastrouhaný česnek a indickou směs garam masala. Promícháme a chvíli podusíme, dokud se neuvolní vůně.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezmění barvu na všech stranách.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé koření – mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu a mletý zázvor. Promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso celé ponořené.
- Pokud je potřeba, přidáme ještě sůl a pepř dle chuti. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje.
- Hotový guláš můžeme před podáváním posypat čerstvým nasekaným koriandrem a podávat s rýží nebo indickým chlebem naan.