25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý a aromatický indický kari s kuřecím masem je dokonalý pokrm pro milovníky exotické kuchyně. Tato lahodná specialita kombinuje vyváženou směs koření s kuřecím masem, zeleninou a kokosovým mlékem, což vytváří lahodně krémovou omáčku. Podávaný s voňavou basmati rýží, tento recept vám přinese autentický indický zážitek i ve vašem domově.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g rajčat
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a opékejte kuřecí maso spolu s cibulí a česnekem, dokud neprozrají a nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte kari koření, kurkumu a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se všechny přísady propojily s masem.
- Přidejte kokosové mléko a rajčata (je možné použít i rajčatovou omáčku). Promíchejte a nechte 15 minut vařit na mírném plameni.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.