Vyzkoušejte závan Indie s tímto lahodným receptem na indický guláš s jehněčím a hráškem. Kombinace exotických koření a jemného masa vytvoří skvělou chuťovou explozi. Nechte se unést vůní a chutí indické kuchyně!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400ml vývaru
- 200g hrášku
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kostky jehněčího masa a osmahneme je ze všech stran.
- Přidáme kari koření, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem.
- Nechejte vařit alespoň 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 10 minut.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžete přidat trochu zahuštění.
- Po dochucení můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.