Indický​ dýňový kari je proslulý ​recept plný exotických ‍chutí a vůní. Tento vegetariánský ‌pokrm se připravuje z ‌dýně, zeleniny a‌ aromatických ‌indických koření. Nejlepší na něm je skvělá kombinace sladké dýně a⁣ pikantních kari‌ příchutí. Můžete ho podávat s rýží či chlebem a vychutnat si autentickou indickou chuť přímo doma.‍ Výjimečný zážitek pro⁣ vaše chuťové pohárky! ‍

Suroviny

  • 500g ⁣dýně‍ (např. hokkaido nebo masitá ‌dýně)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 ⁣červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400ml kokosového mléka
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř ​podle chuti
  • čerstvá petržel nebo​ koriandr na ozdobu

Postup

  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na ⁢menší kostičky.
  2. Cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno a ‌papriku nakrájíme na proužky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmaháme na⁢ něm cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme ‌nakrájenou papriku a dýňové kostičky, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit ⁤asi 15 minut, dokud se dýně nezměkčí.
  5. Přidáme kari ‌koření, kurkumu, mletý koriandr, kokosové mléko a cukr.​ Promícháme, dochutíme solí a pepřem a povaříme dalších ‍5 minut, aby se‌ všechny chutě propojily.
  6. Servírujeme s ⁤rýží nebo naan‌ chlebem a ozdobíme čerstvou ⁢petrželí nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *