7. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné indické jídlo – červený lusk vařený s kokosovým mlékem. Tento exotický pokrm je plný chutí a vůní, které vám okamžitě přenesou do slunné Indie. Uvařte si ho doma a dopřejte své chuťové buňky nezapomenutelný zážitek!
Suroviny
- 1 šálek červeného čočku
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červený čoček důkladně propláchněte pod tekoucou vodou.
- Cibuli nadrobno nakrájejte a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte na kostičky nakrájený česnek, papriku a rajče, a osmahněte do změknutí.
- Přisypte koriandr, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte červený čoček a zalijte kokosovým mlékem.
- Vše vařte na mírném plameni asi 20 minut, dokud není čoček měkký.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Pokud je směs příliš řídká, vařte déle, dokud neztuhne.
- Po dochucení podávejte s rýží nebo naan chlebem.