7. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Indický červený lusk s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné indické jídlo – červený lusk vařený s kokosovým mlékem. Tento exotický pokrm je plný chutí a vůní, které vám okamžitě přenesou do slunné Indie. Uvařte si ho doma a dopřejte své chuťové buňky nezapomenutelný zážitek!

Suroviny

  • 1 šálek červeného čočku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červený čoček důkladně propláchněte pod tekoucou vodou.
  2. Cibuli nadrobno nakrájejte a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte na kostičky nakrájený česnek, papriku a rajče, a osmahněte do změknutí.
  4. Přisypte koriandr, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte červený čoček a zalijte kokosovým mlékem.
  6. Vše vařte na mírném plameni asi 20 minut, dokud není čoček měkký.
  7. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody.
  8. Pokud je směs příliš řídká, vařte déle, dokud neztuhne.
  9. Po dochucení podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *