Indický červený kari je lahodná a exotická směs koření, která dodá vařeným pokrmům intenzivní a pikantní chuť. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma dokonalý indický kari, který si zamilujete!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce červeného kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené kuřecí prsa.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a restujeme do měkka.
- Přidáme kari koření, osolíme, opepříme a promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a vmícháme rajčatový protlak.
- Necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.