9. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické masové kari s hráškem! Tento recept vás okouzlí bohatou kombinací koření a jemnou chutí hrášku. Připravte si exotickou večeři plnou aromatických vůní a chutí z Indie. Sledujte jednoduchý postup a pořiďte si ingredience pro neskutečně chutné jídlo, které potěší všechny vaše smysly.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 200 g mražených hrášků
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmahneme ho z obou stran.
- Přidáme kari koření, kurkumu, mletý zázvor, sůl a pepř. Promícháme a podlijeme trochou vody.
- Nechejme maso dusit, dokud není měkké, asi 30 minut.
- Přidáme mražené hrášky a kokosové mléko. Promícháme a necháme vařit dalších 10 minut.
- Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.