26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné indické kuře tikka masala, jste na správném místě! Tento pokrm je plný exotických koření a aromatických bylinek, které vytvářejí bohaté a chutné kuřecí maso. Naše jednoduchá a přehledná příprava vám umožní připravit si tento tradiční indický pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš podrobný recept a připravte si neodolatelný indický kuře tikka masala dnes večer!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm kousek zázvoru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička kari
- 400 g rajčat z plechovky
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme, dokud nebude měkká a sklovitá.
- Přidáme česnek a zázvor a smažíme ještě dalších pár minut.
- Přidáme mleté koření (koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a kari) a smažíme asi minutu, aby se uvolnily vůně.
- Přidáme nakrájené maso a opečeme ho z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidáme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme podle chuti. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Před podáváním přidáme smetanu na vaření a promícháme. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji ještě chvíli povařit, aby zhoustla.
- Podáváme s rýží nebo indickým chlebem a ozdobíme petrželkou.