26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indické kari s kuřecím masem je lahodný, exotický recept, který vás přenese přímo do chutí a vůní Indie. Tato tradiční indická omáčka spojuje aromatické koření, jako je kurkuma, koriandr a kardamom, s kvalitním kuřecím masem. Tento recept je bohatý na chutě a textury a jistě potěší všechny milovníky indické kuchyně. Připravte si tuto lahodnou specialitu a poznáte neodolatelné spojení indických ingrediencí, které dokáže okouzlit každého.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor do měkka.
  2. Přidejte maso a opékejte ho, dokud zezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, mletý kmín, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu a nechte chvíli probublávat.
  4. Přilijte kokosové mléko a citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zhoustne.
  5. Servírujte kari s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *