26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Indické kari s kuřecím masem je lahodný, exotický recept, který vás přenese přímo do chutí a vůní Indie. Tato tradiční indická omáčka spojuje aromatické koření, jako je kurkuma, koriandr a kardamom, s kvalitním kuřecím masem. Tento recept je bohatý na chutě a textury a jistě potěší všechny milovníky indické kuchyně. Připravte si tuto lahodnou specialitu a poznáte neodolatelné spojení indických ingrediencí, které dokáže okouzlit každého.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 200 ml kokosového mléka
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
Postup
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor do měkka.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud zezlátne ze všech stran.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletý kmín, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu a nechte chvíli probublávat.
- Přilijte kokosové mléko a citronovou šťávu. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zhoustne.
- Servírujte kari s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.