Indické kari s čočkou je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí. Tento kari recept je bohatý na výživné přísady jako je čočka, zelenina a indické koření. Ochutnejte toto aromatické jídlo, které je plné přírodních ingrediencí a navíc je velmi snadné připravit. Užijte si tradiční indickou chuť ze své kuchyně a bavte se při vaření tohoto jednoduchého a chutného receptu na Indické kari s čočkou!

Suroviny:

  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks zázvoru (asi 2 cm kousek)
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Čočku důkladně propláchněte a nasypte do hrnce.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte na velmi jemné kousky.
  3. Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor až dozlatova.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a skořici a nechte chvilku provonět.
  5. Přidejte červenou čočku a zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud čočka nezměkne.
  6. Počas vaření občas zamíchejte. Případně přidejte více vývaru, pokud je omáčka příliš hustá.
  7. Omáčku osolte a opepřete podle své chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem (naan).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *