25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Indické kari s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Indické kari s cizrnou je lahodná vegetariánská pochoutka plná exotických chutí a aromatických koření.⁣ Tento recept kombinuje bohaté kari omáčky s typickými indickými ⁢přísadami, jako je čerstvý zázvor, česnek, cibule a​ rajčata. Hlavní složkou jsou‌ ale křupavé cizrny, které dodávají jídlu svou výraznou chuť a vysoký obsah vlákniny. Indické kari s cizrnou je zdravá,​ vyvážená ​a přesto jednoduchá‌ ve svém ⁤přípravě. ‍Vyzkoušejte tento⁤ chuťově ‍bohatý a výživný recept a přenesete se do světa indické kuchyně.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 300 g cizrny (vařená)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1‌ lžička ⁤mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • petrželka na ozdobení
  • olej na smažení

Postup

  1. Na⁢ pánvi si rozehřejte olej ‌a přidejte nakrájenou​ cibuli.
  2. Po chvíli přidejte ‍na kolečka nakrájený česnek a papriky.
  3. Smažte a míchejte, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte vařenou cizrnu a promíchejte.
  5. Přisypte kari koření, kurkumu a mletý koriandr.
  6. Sůl a pepř přidávejte postupně ‍a ochutnávejte.
  7. Zalijte kokosovým mlékem ​a vařte asi 15⁣ minut na mírném ohni.
  8. Pokud⁢ je omáčka ​příliš⁤ řídká,⁤ můžete ji zahustit trochou mouky nebo přidat trochu smetany.
  9. Pokud je ‍omáčka⁣ příliš hustá, přilijte trochu ​vody.
  10. Podávejte s⁣ rýží⁤ a ozdobte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *