25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Indické kari s cizrnou je lahodná vegetariánská pochoutka plná exotických chutí a aromatických koření. Tento recept kombinuje bohaté kari omáčky s typickými indickými přísadami, jako je čerstvý zázvor, česnek, cibule a rajčata. Hlavní složkou jsou ale křupavé cizrny, které dodávají jídlu svou výraznou chuť a vysoký obsah vlákniny. Indické kari s cizrnou je zdravá, vyvážená a přesto jednoduchá ve svém přípravě. Vyzkoušejte tento chuťově bohatý a výživný recept a přenesete se do světa indické kuchyně.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 300 g cizrny (vařená)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- petrželka na ozdobení
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli.
- Po chvíli přidejte na kolečka nakrájený česnek a papriky.
- Smažte a míchejte, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte vařenou cizrnu a promíchejte.
- Přisypte kari koření, kurkumu a mletý koriandr.
- Sůl a pepř přidávejte postupně a ochutnávejte.
- Zalijte kokosovým mlékem a vařte asi 15 minut na mírném ohni.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky nebo přidat trochu smetany.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody.
- Podávejte s rýží a ozdobte petrželkou.