Pokuste se užít exotické chutě Indické kari polévky plné sytých koření a čerstvých zelenin. Tento recept vám díky své jednoduchosti a lahodné kombinaci ingrediencí pomůže navodit pravou atmosféru indické kuchyně přímo ve vaší kuchyni. Užijte si tuto zdravou a lahodnou polévku plnou intenzivních chutí a vyzkoušejте něco nového dnes!

Suroviny:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvě nastrouhané zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400g nakrájené zeleniny (mrkev, květák, hrášek, paprika)
  • 400ml kokosového mléka
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na sporáku rozpáleným na střední teplotu rozehřejte kokosový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte zázvor, kurkumu, kmín, skořici a koriandr a poduste asi minutu, dokud se vůně neuvolní.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut, dokud zelenina nebude měkká.
  5. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *