Indická vegetariánská omáčka s rýží je lahodný a zdravý pokrm plný exotických koření a barev. Tento recept vám přinese chuť Indie přímo do vaší kuchyně a rozhodně vás nadchne svou bohatou chutí a vůní. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 plechovka naklíčených fazolí
  • 1 plechovka naklíčených čoček
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nasekanou mrkev a papriku a restujeme dalších pár minut.
  3. Přidáme nakrájené fazole a čočku a zalijeme kokosovým mlékem.
  4. Přidáme kari koření, sójovou omáčku a dochutíme solí a pepřem.
  5. Necháme omáčku provařit a zhoustnout asi 15 minut.
  6. Servírujeme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *