Indická vegetariánská omáčka s rýží je lahodný a zdravý pokrm plný exotických koření a barev. Tento recept vám přinese chuť Indie přímo do vaší kuchyně a rozhodně vás nadchne svou bohatou chutí a vůní. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 plechovka naklíčených fazolí
- 1 plechovka naklíčených čoček
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nasekanou mrkev a papriku a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme nakrájené fazole a čočku a zalijeme kokosovým mlékem.
- Přidáme kari koření, sójovou omáčku a dochutíme solí a pepřem.
- Necháme omáčku provařit a zhoustnout asi 15 minut.
- Servírujeme s uvařenou rýží.