Indická smažená zelenina mujh dalna je tradiční vegetariánské jídlo plné exotických koření a chutí. Smažená zelenina je plná lahodných ingrediencí jako například brambory, cibule, papriky a kel, ochucená kořením a dochucena čerstvými bylinkami. Připravte si jednoduchý a chutný recept na indickou smaženou zeleninu mujh dalna a pořiďte si domů kousek indické kuchyně.
Suroviny
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 malý kel
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte do pánve nakrájená rajčata, nakrájenou zelenou papriku, nakrájenou cuketu, nakrájenou mrkev a na nudličky nakrájený kel.
- Osolte a opepřete podle chuti a přidejte kari koření.
- Smažte zeleninu na pánvi asi 10 minut nebo dokud nebude měkká.
- Podávejte teplou jako přílohu k jiným indickým jídlům nebo samostatně s rýží.