26. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Indická rýže s kari masem je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento recept vás přenese přímo do indické kuchyně s kombinací koření a masa zalité do krémové omáčky. Připravte tento jednoduchý, avšak bohatý pokrm a nechte se unést vůní kardamomu, kurkumy a dalších typických indických koření. Bon appétit!
Suroviny
- 400g rýže
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud masa není zezlá, asi 10 minut.
- Přisypeme kari koření a promícháme, necháme restovat dalších 5 minut.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit, dokud neztuhnou.
- V mezidobí uvaříme rýži dle návodu na obalu.
- Kari maso podáváme s uvařenou rýží, dochutíme solí a pepřem podle chuti.